הצהרת נגישות
סטטוס עמידה בתקנות
אנו מאמינים בתוקף שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד ואחת, ומחויבים לספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר, וללא תלות ביכולת אישית.
כדי לממש זאת, אנו מקפידים על מילוי ההנחיות להנגשת אתרי אינטרנט (WCAG 2.1) של גוף התקינה הבינלאומי World Wide WebConsortium (W3C), ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש אתרי אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו מבטיחה שהאתר יהיה נגיש לעיוורים, לאנשים עם לקויות מוטוריות, לליקויי ראייה, בעלי לקויות קוגניטיביות, ועוד.
אתר אינטרנט זה עושה שימוש במגוון טכנולוגיות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות, המאפשר לבעלי מוגבלויות שונות לשנות את ממשק המשתמש (UI) של האתר ולהתאים אותו לצורכיהם האישיים.
בנוסף, אתר זה עושה שימוש ביישום מבוסס בינה מלאכותית (AI), הפועל ברקע ומייעל את רמת הנגישות ללא הרף. היישום מתקן את ה-HTML של האתר, ומתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו למשתמשים עיוורים שעושים שימוש בקוראי מסך ולאנשים עם ליקויים מוטוריים העושים שימוש בפונקציות המקלדת.
ליצירת קשר עם הבעלים של האתר, שלחו מייל לכתובת: avalge2412@gmail.com
קוראי מסך וניווט באמצעות המקלדת
האתר שלנו מיישם טכניקה שנקראת תכונות ARIA ((Accessible Rich Internet Applications, ביחד עם התאמות התנהגות שונות, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים הגולשים בעזרת קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מפונקציות האתר. ברגע שמשתמשים עם קורא מסך נכנסים לאתר, תוצג להם הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שהם יוכלו לגלוש ולהפעיל את האתר בנוחות. להלן הסבר כיצד האתר שלנו נותן מענה לכמה מהדרישות המרכזיות של קוראי מסך.
- אופטימיזציה של קורא המסך: אנו מפעילים תהליך שלומד את רכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. כחלק מהתהליך, אנו מספקים לקוראי המסך נתונים בעלי משמעות באמצעות מערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טופס מדויקות; תיאורים לסמלי פעולה (כמו סמלים של רשתות חברתיות, סמלי חיפוש, סמלי עגלת קניות וכד’); הנחיות אימות לנתוני קלט של טופס; תפקידים של רכיבים, כמו לחצנים, תפריטים, תיבות דו-שיח (חלונות קופצים) ועוד.
בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר. הוא מייצר תיאור מבוסס זיהוי-תמונה-אובייקט כתג ALT (טקסט חלופי) מדויק ובעל משמעות עבור תמונות חסרות תיאור. הוא גם יודע לחלץ טקסטים המוטבעים בתוך התמונה באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, כל שעל המשתמש לעשות זה ללחוץ על שילוב מקשי המקלדת Alt+1. כמו כן, משתמשים הנעזרים בקורא מסך יקבלו הודעה אוטומטית המורה להם להפעיל את מצב קריאת המסך ברגע שייכנסו לאתר.
התאמות אלו תואמות לקוראי מסך פופולריים כמו JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack.
- אופטימיזציה של הניווט בעזרת המקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי לאפשר לבצע פעולות באתר בעזרת המקלדת. הפעולות כוללות את היכולת לנווט באתר באמצעות המקשים Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים בעזרת מקשי החצים, לסגור אותם עם מקש Esc, להפעיל לחצנים וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין כפתורי רדיו ותיבות סימון באמצעות מקשי החצים, ולבחור אותם בעזרת מקש הרווח או מקש Enter.
בנוסף, המשתמשים במקלדת יוכלו להיעזר בכל עת בתפריטים לדילוג על תוכן באמצעות לחיצה על המקשים Alt+2, או דרך הרכיב הראשון של האתר בעת ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים באמצעות העברת מיקוד המקלדת אליהם ברגע שהם מופיעים, וללא אפשרות להסיט את הפוקוס.
משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כמו מקש “M” (לתפריטים), מקש “H” (לכותרות), מקש “F” (לטפסים), מקש “B” (ללחצנים) ומקש “G” (לגרפיקה), כדי לדלג לרכיבים ספציפיים.
פרופילים למוגבלויות הנתמכים באתר שלנו
פרופיל בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש בבטחה באתר הודות לביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או שילובי צבעים מסוכנים.
פרופיל ללקויי ראייה: פרופיל זה מתאים את האתר כך שיהיה מונגש לרוב ליקויי הראייה, כמו בעיות של ראייה מתדרדרת, ראיית מנהרה, קטרקט, גלוקומה ועוד.
פרופיל מוגבלות קוגניטיבית: פרופיל זה מספק תכונות תמיכה שונות, המסייעות למשתמשים עם מוגבלויות קוגניטיביות כגון אוטיזם, דיסלקציה, נפגעי שבץ מוחי ואחרים, להתמקד ברכיבים המרכזיים של האתר ביתר קלות.
פרופיל ידידותי להפרעות קשב וריכוז: פרופיל זה מפחית באופן משמעותי את הסחות הדעת והרעשים, במטרה לעזור לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לגלוש, לקרוא, ולהתמקד ברכיבים המרכזיים של האתר ביתר קלות.
פרופיל משתמשים עיוורים (קוראי מסך): פרופיל זה מתאים את האתר לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא המסך מותקן במחשב של המשתמש העיוור, והאתר מותאם לו.
פרופיל ניווט בעזרת המקלדת (ליקויים מוטוריים): פרופיל זה מאפשר לבעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות מקשי המקלדת Tab, Shift+Tab, ומקש ה-Enter. המשתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כמו מקש “M” (לתפריטים), מקש “H” (לכותרות), מקש “F” (לטפסים), מקש “B” (ללחצנים) ומקש “G” (לגרפיקה) כדי לקפוץ ישירות לרכיבים ספציפיים.
התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב ויכולת קריאה
- התאמת גופנים – המשתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודל הגופן, לשנות את המשפחה (הסוג) שלו, להתאים את המרווחים, כיוון היישור, גובה השורה, ועוד.
- התאמת צבעים – המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים, כגון בהיר, כהה, היפוך או מונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבע של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה משבע אפשרויות שונות.
- הנפשות – משתמשים אפילפטיים יכולים לבטל את כל ההנפשות באתר בלחיצת כפתור. הנפשות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.
- הדגשת תוכן – משתמשים יכולים לבחור להדגיש רכיבים מרכזיים כגון קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק רכיבים ממוקדים או מרחפים.
- השתקת צלילים – משתמשים עם מכשירי שמיעה עלולים לסבול מכאבי ראש או בעיות אחרות בעקבות הפעלת קול אוטומטית. בעזרת אפשרות זו המשתמשים יכולים להשתיק את האתר כולו בבת אחת.
- הפרעות קוגניטיביות – אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, ומאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, ביטויי סלנג ועוד.
- פונקציות נוספות – למשתמשים יש אפשרות לשנות את הצבע והגודל של הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית, ועוד מגוון פונקציות נוספות.
טכנולוגיה תומכת ותאימות הדפדפן
אנו שואפים לתמוך בכמה שיותר דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות, כדי שהמשתמשים יוכלו לבחור את כלי ההתאמה הטובים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן השקענו מאמצים רבים להשגת תמיכה בכל המערכות הגדולות, שביחד אחראיות ללמעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים, ובכלל זה GoogleChrome, Mozilla Firefox , Apple Safari , Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), הן עבור משתמשי Windows והן עבור משתמשי MAC.
תגובות הערות ומשוב
למרות מיטב המאמצים שלנו לאפשר לכל אחד ואחת להתאים את האתר לצורכיהם, ייתכן שעדיין ישנם עמודים או חלקי עמודים שאינם נגישים במלואם, או שנמצאים בתהליך של הפיכתם לנגישים, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להפוך אותם לנגישים. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים, משכללים את האפשרויות והתכונות, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות, כל זאת במטרה להגיע לרמת הנגישות האופטימלית שמציעה הקדמה הטכנולוגית. אם ברצונכם ליצור קשר עם הבעלים של האתר, אתם מוזמנים לעשות זאת דרך הדוא”ל avalge2412@gmail.com
פרטי רכז/ת נגישות בחברה:
שם מלא: ליאורה זך
טל': 050-7113548
דוא"ל: avalge2412@gmail.com
וואטסאפ050-7113548:
פרסום הסדרי נגישות בחברה (בהתאם לארגון, אפיו ושרותיו)
נגישות המוקד הטלפוני
דרכי התקשרות חלופיות לטלפון (מייל, וואטסאפ)
מידע בפורמטים נגישים, פרסומים נגישים
.